2024.04.24.
Tomori világCampusElindult az új félév

Elindult az új félév

 

Szeptember 3-án a tanévnyitó ünnepséggel és az új hallgatók befogadásával hivatalosan is kezdetét vette a 2022/23-as tanév őszi féléve a Tomori Pál Főiskolán és a Tomori Pál Angol-Magyar két tanítási nyelvű Közgazdasági Technikumban. A kurzuskínálat tárgyai, a régen látott arcok, a már ismert, és még ismeretlen kihívások mind-mind a kezdet örömét hozzák. Dr. Suhányi László megbízott rektor megnyitó beszédében ennek a kezdetnek a felelősségére hívta fel a figyelmet. Alábbiakban a megnyitó beszéd részletét olvashatják.

 

„Az új tanév nem csak az elsősök számára kihívás, de a többi hallgató számára is, akik fejleszthetik tudásukat, javíthatják tanulmányi eredményeiket, vagy tudományos munkába kezdhetnek. Legyen ez egy új kezdet az oktatók és a többi alkalmazott számára is, mert mindig van hova tovább lépni, és mindig van hová fejlődni.

Remélem, hogy az elsőéves hallgatók lelkesen indulnak el, és fokozatosan fogják megvalósítani álmaikat. A végzős hallgatók számára sok türelmet és elszántságot kívánok. Hiszem, hogy a tanulmányaik során elsajátított tananyag hozzájárul az utolsó akadályok sikeres leküzdéséhez. A többieknek is sok erőt és lendületet kívánok az új ismeretek felfedezéséhez.

 

Kedves kollégák és kolléganők! Az új tanév sok feladatot és kihívást hoz számunkra. De elhozza a hallgatók következő generációját is. Kötelezettségünk és feladatunk, hogy: színvonalas oktatásban részesítsük őket, lángra lobbantsuk bennük a szakma iránti lelkesedést, kialakítsuk bennük a tudományos közösséghez tartozás érzését, a közügyek iránti felelősségérzetet. Ezt azonban csak egy jó tanár tudja elérni, aki erről mélyen meg van győződve. Mindenkinek kívánom, hogy legyen bátorsága, lelkesedése és ereje nem csak az összes feladat elvégzéséhez, de hogy örömét is lelje munkájában, és ezáltal munkájának nagyobb értelmet ad.

Sokszor hallom, hogy mi kis főiskola vagyunk, azonban hangsúlyoznom kell, hogy az ötletek ereje nem a létszámtól függ. De függ a hajlandóságtól, a közös lehetőségek keresésébe vetett ésszerű befektetésektől, a nyitottságtól és a kölcsönös tisztelettől. Ne riasszanak vissza a kitűzött nagy célok, amelyek előtt most állunk. Koncentráljunk az előttünk álló útra, amely elvezet bennünket céljaink eléréséhez. Kívánom mindannyiunk számára, hogy sikerüljön megragadni azokat a lehetőségeket, amelyeket a következő időszak és az új tanév kínál. Legyen az új tanév a sikeres esélyek éve és nem az elfecsérelt lehetőségeké. Erre együtt képesek vagyunk.

Soraimat Katherine Mansfield írónő szavaival zárom, amelyek ebben a különleges időszakban is érvényesek:

Mit akarok? „Őszinte, lelkes, teljes életet… Tanulni, tudásra vágyni, érezni, gondolkodni, cselekedni. Ezt akarom. Semmi többet. Ez az, amit meg kell próbálnom.

 

Kívánom Önöknek, hogy megtalálják magukban azt a szikrát, ami által ez megvalósítható. Ugyanúgy kívánok az új tanévben mindenkinek jó egészséget, lendületet és örömet a munkájukban vagy tanulmányuk során, mint a magánéletükben.”

 

 

Megosztás

 

Megkérdeztük a Tomori Pál Főiskola hallgatóit, mit jelent nekik a Tomori.