2022.05.20.
Tomori világÜdvözöljük!A tavaszi félév rendje

A tavaszi félév rendje

 

A vírushelyzet naponta változik, és egészen különböző, ahogyan ezt a szakértők értékelik, így nehéz megmondani azt is, hogy egy-két hónap múlva mire számíthatunk, jobb vagy rosszabb lesz a helyzet, azt pedig még inkább, hogy nyár elejéig mi várható. Ennek ellenére arra kényszerülünk, hogy tervezzünk, és a félév kezdése sem várathat magára.

A Tomori Pál Főiskola 2022-es tavaszi félévét a vezetőség tehát a következő rendben határozta meg. A Kecskeméten tanuló hallgatók minden képzésben online módon vesznek részt, ahogyan már megszokták, a Teams rendszerén keresztül.

A Budapesten tanuló levelező hallgatók szintén online formában tanulnak ebben a félévben az óráik címének megfelelő Teams csoportokban.

A budapesti nappali képzésben résztvevők számára kicsit összetettebb a helyzet, ők vegyes tanrendet kapnak. Azokon az órákon, amiket a hallgatók jelenléti módon tudnak látogatni, mert Magyarországon tartózkodnak, személyes jelenléttel tartjuk a kurzusokat. Azokon az órákon, ahol sok hallgató jelentkezik be külföldről, a tanár dönt, hogy hibrid formában, vagy online módon tartja-e meg az előadást. Ezért arra kérjük a nappalis hallgatókat, hogy keressék a tantárgyak felvétele után az oktatókat, így első kézből kapnak információt arról, hogy otthonról csatlakozzanak, vagy a főiskola épületében kell lenniük az órák idejében.

 

Az online oktatásról egyre több a tapasztalatunk, már mindenki rutinosan csatlakozik, ad be dolgozatot, prezentál, ír tesztet a Teamsen. Mégis tudjuk, hogy egészen más az órák minősége így, mint a személyes jelenlétnél. Annak érdekében, hogy az előadásokat könnyen tudják követni, hasznosan teljen az idejük, és az oktatók is azt érezzék, jelen vannak, figyelemmel követik az órát, a mikrofon és a kamera használata alapvető feltétel, hiszen így tudjuk leginkább hasonlóvá tenni az oktatást a személyes találkozáshoz, így válnak az órák interaktívvá, és a modern oktatási követelményeknek megfelelővé. Kérjük, vegyék ezt figyelembe.

 

A 2022-es tavaszi szemeszterhez mindenkinek lelkesedést, türelmet és élményekben gazdag tanulást kívánunk!

 

A kiemelt kép Kobby Mendez fotója, forrás: Unplash

 

 

 

Megkérdeztük a Tomori Pál Főiskola hallgatóit, mit jelent nekik a Tomori.