2024.05.25.
Tomori világVégzett diákjainkról„Legszívesebben az egész világot bejárnám” – Interjú Daniel Fonttal

„Legszívesebben az egész világot bejárnám” – Interjú Daniel Fonttal

A Tomori Pál Főiskolának számos külföldi hallgatója van, néhányan már befejezték a tanulmányaikat. Közülük Dani Fontot kérdeztem az itt töltött évek élményeiről és tapasztalatairól, aki 2015 szeptembere és 2018 januárja között volt az intézmény hallgatója.

Honnan származol, és hogyan találtál rá a Tomori Pál Főiskolára?

A valenciai autonóm közösség déli részén születtem, Benidorm városában, ami Spanyolországban található. Édesanyám magyar, édesapám katalán. Most Katalónia északi részén élek, egy Lloret de Mar nevű kisvárosban, ahol az édesapám született. Mikor azon gondolkodtam, mit és hol tanuljak, az öcsém már Budapesten volt. Ő bukkant rá a budapesti házunkhoz közel lévő Tomorira, mikor középiskolák után keresgélt. Szerettem volna kilépni a megszokott kerékvágásból, és a Tomorit jó lehetőségnek tartottam a célom eléréséhez. Az International Business Administration szakot végeztem el. Jó volt a Tomorin tanulni, a tanórák nagyon izgalmasak voltak, és a kis létszám megkönnyítette a munkát és az aktív részvételt. Számomra a legemlékezetesebb nap az volt, amikor először találkoztam a többi hallgatóval, nagyon jól éreztem magam. Még mindig tartom a kapcsolatot az itt szerzett barátaimmal.

Mik az előnyei és a hátrányai annak, ha az ember külföldi hallgató?

Az előnye, hogy új emberekkel ismerkedhetsz meg, akik különböző országokból jönnek, és korábban ismeretlen szemléletmódokat képviselnek, ami nagyban különbözik az otthon megszokottól. A hátránya azonban, hogy hiányozni fog az otthon maradt családod és a barátaid.

Nagyon más volt Magyarország a hazádhoz képest?

Igen. A kultúra, az ételek és az időjárás mind nagyon szokatlanok voltak számomra, de kedvelem és élveztem is ezeket a különbségeket. Ha kellene három olyan dolgot mondanom, amit szerettem itt, akkor először azokat említeném, akikkel megismerkedtem, aztán a magyar konyhát és persze a kisvárosokat, ahova el lehet menni kirándulni. Az itteni barátaimmal bejártuk Budapestet, múzeumokat látogattunk és fociztunk sokat. Viszont nem szerettem a hosszú heteket, amik napsütötte órák nélkül teltek el, és azt sem, hogy a belvároson kívül alig lehet valamit csináni a szabadidődben. A komplikált bürokrácia is elég bosszantó volt.

Most, hogy végeztél, mik a terveid a jövőre nézve? Mi minden érdekel?

Sokat szeretnék utazni, legszívesebben az egész világot bejárnám. Jelenleg Dél-Amerika és Ázsia szerepel a bakancslistámon. Legutoljára 2 hónapja jártam Magyarországon, de szeretnék hamarosan újra jönni. Olyan munkát próbálok találni, ami ezt megengedi, leginkább egy nagy multinacionális vállalatnál tudnám elképzelni magam. Nagyon szeretem a focit és a kutyákat, érdekel a történelem és imádok új tudományos felfedezésekről és technológiákról olvasni.

 Készítette: Bergendy Anna Kleopátra

 

Megkérdeztük a Tomori Pál Főiskola hallgatóit, mit jelent nekik a Tomori.